SCHERMSCHOOL TRÉVILLE

Socialize

Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

 

TRÉVILLE SCHERMERS OP HET PODIUM IN PURMEREND

 

Afgelopen zondag 5 oktober heeft de schermploeg van Schermvereniging Tréville mooie prestaties neergezet op de lopers bij het Waterland Toernooi in Purmerend. Zeven jeugdige schermers hebben drie podium plaatsen gehaald en goede resultaten geboekt in de eerste wedstrijd van het seizoen.

 

De voorrondes

Bij de jongens t/m 11 jaar waren er 22 deelnemers. In groepjes ging het toernooi van start en werden er twee voorrondes geschermd.  Gijs Reurekas won alle partijen met gemak en werd 2e op het tableau. Thomas Dijkstra liet zien dat ook hij met de grote jongens meekon, en verloor slechts van de Nederlands Kampioen.  Michael Dijkstra en Lucca Bazuin hadden het wat moeilijker in een zware poule. Toch wist Michael vier partijen te winnen. De mooie techniek en slimme tactiek van Koen Walet heeft zijn tegenstanders verrast, met zes winstpartijen stond hij 10e op het tableau.

 

Max Dezanet en Olle-Olaf Meijer hebben meegedaan bij de jongens t/m 13 jaar, in een sterk veld van 30 schermers.  Allebei goed geschermd in de poules, voor het eerst met “lange” wapens in deze leeftijdscategorie.

 

De eerste eliminaties

De eerste eliminatie hadden Gijs, Thomas en Koen een vrijstelling. Niet echt een voordeel want zo duurt het wel erg lang voor de volgende wedstrijd. De rest moest wel schermen om bij de laatste 16 te eindigen.Olle-Olaf schermde een uitstekende eliminatie partij en won glansrijk met 15-4 van een podium kanshebber. Ook Lucca, in zijn allereerste toernooi, heeft een prachtige eliminatie geschermd en gaf zijn sterke ervaren tegenstander geen kans. Proficiat!  Michael hield zich koel en won zijn partij van een 2 jaar oudere schermer. Ook voor Max een mooie winstpartij.Alle jongens van Tréville waren door naar de volgende ronde!

 

De tweede eliminaties

Bij de volgende eliminatie was het al een stuk moeilijker. Helaas verloor Koen in een spannende partij tegen een linkshandige schermer, let op je afstand Koen en bij je riposte niet te snel naar voren stappen. Michael en Lucca verloren allebei van ervaren tegenstanders. Toch wisten ze allebei enkele mooie treffers te maken.  Dat belooft veel voor de toekomst. Pech voor Olle-Olaf die tegen een ex-clubgenoot moest uitkomen. Net ietsje sneller met naar achteren bewegen en de riposte Olle, volgende keer heb je hem te pakken!

 

Thomas, Max en Gijs gingen wel door om bij de laatste 8 te komen. Thomas moest tegen een oude bekende, het liep gelijk op. Maar met nog geen 10 seconden op de klok wist de tegenstander met een snelle aanval toch te scoren.  Thomas moest gelijk terugslaan, en dat deed hij ook door meteen een flèche in te zetten.  4-4, Thomas kreeg voorrang.  De ander moest met een aanval komen, dat deed hij ook maar helaas was Thomas net niet snel genoeg om voldoende af te weren.  Hij eindigde als 7e. Max schermde zeer geconcentreerd tegen de nummer één van Nederland en hij heeft veel techniek toegepast om 7 mooie treffers te maken. Het was helaas niet genoeg tegen de uiteindelijke winnaar en Max werd 8e.

 

Dat Gijs in een goede vorm steekt, dat was al duidelijk. Twee weken terug op een toernooi in Moers, Duitsland, werd hij al 3e, en hij is nog steeds nummer één op de Nederlandse ranglijst. Hij won met gemak zijn kwartfinale en halve finale om in de finale te komen tegenover de Nederlands Kampioen. Gijs begon matig, maar gelukkig kwam hij terug met een reeks mooi getimede aanvallen. Zo werd de achterstand snel omgebogen naar een 6-4 voorsprong. Jammer genoeg wist hij deze voorsprong niet vast te houden en de tegenstander kwam terug, Gijs verloor met 10-7, maar pakte toch de 2e plaats bij de jongens t/m 11 jaar. Thomas en Michael werden 1e en 3e  in de categorie t/m 9 jaar en gingen ook met een mooie beker naar huis.

 

Proficiat allemaal. Dit belooft veel voor de komende seizoen! Pascal en Henk bedankt voor het goede coachen!

 

Verslag gemaakt door: Sandra Winstanley