SCHERMSCHOOL TRÉVILLE

Socialize

Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

 

SISTA AMSTERDAM 24-01-2015

 

Veelbelovend begin in 2015 voor schermers Tréville

 

Namens Tréville namen Gijs Reurekas, Max Dezanet, Csenge Kollar, Olle-Olaf Meijer, Thomas Dijsktra, Michael Dijkstra, Lucca Bazuin en Koen Walet deel

aan de SISTA Cup, een van de grootste wedstrijden in Nederland, met in totaal ruim 100 deelnemers en een sterk deelnemersveld.

 

Na goed tot uitstekende voorrondes bij allemaal volgden er eliminatiepartijen. Voor Lucca, Michael en Olle-Olaf waren de tegenstanders in de eliminaties helaas te sterk.

 

Met 4 winstpartijen in de poule was er een goede uitgangspositie voor Thomas, die een leeftijdscategorie hoger schermde. Hij kreeg vrijstelling van de eerste eliminatie. Tegen de volgende tegenstander kon hij helaas niets inbrengen. Eindresultaat: plaats 11 voor Thomas.

 

Ook voor Max, na een goede poule, eindigde de dag uiteindelijk in een partij tegen de hooggeplaatste Hefting. Met als resultaat een zeer verdienstelijke elfde plaats voor Max.

 

Koen en Gijs schermden allebei heel goed en ontmoetten elkaar bij de halve finale van de benjamins (t/m 12 jaar). Een spannende partij, nipt gewonnen door Gijs met 10-8. In de finale moest Gijs tegen Suhayl Nawar, maar wist niet te winnen. Een prima tweede plaats voor Gijs en ook voor Koen een bronzen medaille.

 

Csenge schemde zich tot een fraaie derde plaats bij het meisjestoernooi. Haar eerste podiumplaats. Dat smaakt naar meer.

 

Coach Pascal Kenter is dik tevreden met de prestaties tot nu toe. “De Tréville schermers hebben het nieuwe jaar afgetrapt met een prima prestatie. Een goede voorbereiding op de tweede helft van het seizoen, waarin we een aantal toernooien in het buitenland willen bezoeken. We werken samen hard om de stijgende lijn in hun prestaties te houden en alle schermers telkens naar een hoger niveau te krijgen.”

 

Verslag door: Sandra Winstanley