SCHERMSCHOOL TRÉVILLE

Socialize

Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

 

DRIE SCHERMERS IN DE PRIJZEN OP EERSTE NATIONAAL TOERNOOI

 

Afgelopen zondag 7 april was een spannende dag voor een aantal leerlingen van onze schermvereniging.
Voor de allereerste keer werd meegedaan aan een landelijk schermtoernooi, het 6e Rijnland jeugdschermtoernooi in Sassenheim. Om 10.00 uur stond iedereen in volledige schermuitrusting klaar om te beginnen.

 

De eerste poule was voor iedereen nog even wennen, het is toch indrukwekkender dan schermen op de club.
In de tweede poule waren de kinderen gewend aan de nieuwe indrukken en het schermen tegen kinderen die ze niet kenden. Thomas Dijkstra (8jr), Koen Walet (9jr), Gilles Buntsma (9jr), Gijs Reurekas (9jr) en Djairo Mulder (11jr) stonden met volle overgave te schermen! Ze luisterden goed naar de aanwijzingen van trainer/coach Pascal  waardoor ze soms, terwijl ze achterstonden, de partij toch nog wisten te winnen. En ook al werd een partij verloren, enthousiast gingen ze vol overgave de volgende partij weer in.

 

Uiteindelijk stonden drie van de vijf schermers op het podium! Een topprestatie, zeker omdat ze allemaal nog maar een jaar geleden hun eerste schermles kregen. Gilles werd 2e, Koen en Gijs deelden een 3e plaats, Thomas schermde ook erg goed maar viel net buiten de prijzen: hij werd 5e.

Djairo schermde in een leeftijdcategorie hoger en had het best lastig. Uiteindelijk eindigde hij bij de beste 16.

 

Voor een eerste landelijk schermtoernooi een fantastisch resultaat! Trainer Pascal is ontzettend trots op zijn leerlingen. In het fotoalbum staan een paar van de leukste foto’s.