SCHERMSCHOOL TRÉVILLE

Socialize

Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

 

GIJS NEDERLANDS KAMPIOEN!

 

Afgelopen weekend 13 en 14 juni, stonden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen schermen op het programma in Duiven. We gingen hier naartoe met een groep leerlingen van onze vereniging.

 

Op zaterdag moesten bij de kuikens floret jongens Chris, Michael en Thomas Dijkstra schermen. De voorronde begon wisselvallig maar toch met goede resultaten. Chris verloor helaas zijn eliminatie met overtuigende cijfers maar wel tegen een jongen die 3 jaar ouder is dan hij. Michael verloor ook zijn eerste eliminatie helaas door een gigantische blunder van de scheidsrechter met 1 punt verschil. Bij Thomas verliep het helaas niet anders. Thomas liet zich uit zijn spel halen door beslissingen van de scheidsrechter waardoor hij helaas verloor en op een 5e plaats terecht kwam.

 

Dezelfde dag moesten bij de benjamins floret jongens Koen Walet en Gijs Reurekas schermen. Zij schermden allebei een uitstekende voorronde en stonden goed op het tableau. Gijs stond na de voorronde 3e op het tableau en Koen 5e. Hierna werden de eliminaties geschermd. De eerste eliminaties tot de halve finales werden makkelijk gewonnen. Daarna begon het moeilijker te worden.

Koen moest tegen Max van Dobbenburg schermen en verloor deze halve finale helaas nipt waardoor hij op de 3e plaats terecht kwam.

Bij Gijs viel tijdens dit toernooi precies alles op de juiste plaats en hij moest de halve finale schermen tegen de nummer 1 van Nederland Suhayl Nawar. Dit jaar had hij nog niet veel weerstand kunnen bieden maar hij was ontzettend gedreven om deze partij te winnen. Hij heeft zijn tegenstander geen moment in de wedstrijd laten komen en won deze partij overtuigend met 10-2. Daarna moest hij zich klaarmaken voor de finale tegen Max. Gijs begon voortvarend aan deze finale en kwam al snel op een 5-1 voorsprong. Gijs verzwakte helaas iets tijdens de finale en liet zijn tegenstander terug komen tot 5-5. Daarna kon hij heel goed schakelen en wist deze partij uiteindelijk met 10-6 te winnen waardoor hij zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen!

 

Ook op zaterdag moest Csenge Kollar schermen maar bij de benjamins floret meisjes. Ze was erg gespannen aan het begin van het toernooi en het liep niet geweldig. Na de voorronde stond ze als 7e op het tableau. Gelukkig wist ze zich te herpakken en won ze de eerste 2 eliminaties waardoor ze in de halve finales terecht kwam. Daar moest ze tegen Victoire Bezemer schermen. Csenge stond de hele wedstrijd op een kleine voorsprong maar verloor uiteindelijk nipt van de uiteindelijk winnares met 10-9. Alsnog een hele mooie 3e plaats van Csenge!

 

Op zondag stonden de kuikens jongens degen en pupillen jongens floret op het programma. Bij de kuikens degen deed alleen Michael Dijkstra mee. Zijn voorronde liep niet heel goed en hij moest ook erg wennen aan het wapen waar hij net veel mee schermt. Hij stond na de voorronde 7e en moest toen aantreden voor zijn eliminatie partijen. Hij vond uiteindelijk zijn ritme en ging steeds beter schermen. De eerste eliminatie werd dan ook makkelijk gewonnen en daarna moest hij schermen tegen iemand waarvan hij in de voorronde had verloren. Deze partij wist hij ook te winnen waardoor hij in de halve finale moest schermen tegen de huidige nummer 1 van Nederland. Na een 4-0 achterstand wist hij deze partij toch naar zich toe te trekken met een score van 10-8. In de finale kwam hij helaas wat tekort waardoor hij op een mooie 2e plaats terecht kwam.

 

Verder werd er op zondag bij de pupillen floret jongens nog geschermd door Max Dezanet, Olle-Olaf Meijer en Gijs Reurekas. Olle-Olaf en Max wisten in de voorronde wat partijen te winnen. Gijs deed mee met een leeftijdscategorie hoger en het leek wel alsof alles lukte dit weekend. Hij won 4 van de 5 partijen waardoor hij op een 5e plek terecht kwam op het tableau. Olle-Olaf kreeg helaas in de eliminatie een sterke tegenstander voor zijn kiezen en wist deze partij niet te winnen ondanks het goede spel van hem. Gijs en Max wisten hun eerste eliminatie wel te winnen. Helaas was dit voor hun het eindstation. Max verloor van de uiteindelijk winnaar en Gijs maakte er nog een spannende partij van maar kwam aan het einde net tekort om de partij te winnen. Een hele mooie 9e plek voor Gijs en een 16e plek voor Max was het eindresultaat.

 

Het waren twee drukke wedstrijddagen met mooie resultaten, ik ben heel erg trots op iedereen.