SCHERMSCHOOL TRÉVILLE

Socialize

Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

 

ZILVER EN BRONS OP NJK 2013/2014

 

Op het NK schermen voor de jeugd hebben zeven jongens en één meisje van Tréville mooie prestaties neergezet. Het sterk bezette kampioenschap waar de beste jeugdschermers van Nederland hun krachten meten werd afgelopen weekend van 14-15 juni in Duiven gehouden.

 

Op zaterdag was het Nederlandse kampioenschap op floret voor de kuikens (tot en met 10 jaar) en de benjamins (tot en met 12 jaar).

 

Bij de kuikens deden Michael Dijkstra, Thomas Dijkstra en Koen Walet mee.  In de voorronde schermde Koen heel goed en ook zijn eerste twee eliminatie partijen won hij glansrijk.  Helaas verloor hij nipt in de kwart finale met 10-9 van een zeer aanvallende tegenstander.  Koen eindigde op een mooie 6de plaats.  Michael, in slechts zijn 3de toernooi won 1 partij in zijn poule maar verloor 2 partijen nipt met 4-3. Toch wist hij zijn eerste eliminatie tegen een sterkere en twee jaar oudere schermer te winnen. Bij de laatste 16 was zijn tegenstander een maatje te groot en deze partij verloor hij.  Michael, je mag heel trots zijn op je 12de plaats en je ben nog twee jaar kuiken. Volgende keer beter!

 

Thomas won alle partijen in zijn poule en stond 2de op het tableau.  Zijn eliminatie partijen gingen heel goed, vooral met aanmoediging en goede aanwijzingen van Koen. Thomas moest in de finale tegen Suhayl Nawar. Suhayl is dit seizoen de sterkste schermer van Nederland en deze dag was hij te sterk voor Thomas. Thomas ging met een prachtige zilveren medaille naar huis en sluit het seizoen af als nummer één op de Nederlandse ranglijst.

 

Bij de jongens tot en met 12 jaar hebben Fynn Kowalczyk, Gijs Reurekas, Max Dezanet en Olle-Olaf Meijer meegedaan en Csenge Kollar deed bij de meisjes mee.   De benjamins was sterk bezet met ervaren schermers uit het hele land.  In de poule ronde waren de uitslagen: Fynn (3V 2D), Gijs (4V), Olle-Olaf (2V 2D), Max (2V 2D) en Csenge (1V 2D).

 

Bij de jongens, had Gijs vrijstelling van de eerste eliminatie.  Voor de andere jongens was het een spannende ronde waarin iedere partij ging tot de laatste treffer.  Olle-Olaf won nipt met 10-9, Fynn met 7-6.  Helaas trok Max aan het kortste eind en verloor met 10-9.   Bij de laatste 16 moest Olle-Olaf tegen een medaille kanshebber, Taco Hefting, een van de sterkste schermers van het seizoen.  Taco was te sterk voor Olle-Olaf.  Fynn en Gijs hadden allebei hun partijen gewonnen, maar moesten jammer genoeg tegenover elkaar bij de laatste acht.  De winnaar zou een podium plaats halen.  Het was een zeer spannend partij en de jongens gingen met 4-4 de verlenging in.  Gijs kreeg voorrang bij de loting, en Fynn viel aan met een parade riposte claimde Gijs de winst.  een diepe teleurstelling voor Fynn, die toch trots mag zijn over zijn eerste seizoen en knappe prestaties dit jaar.  Fynn eindigde op de 7de plaats. In de halve finale moest Gijs tegen de ervaren Thomas Kendjian en moest in hem zijn meerdere erkennen.  Gijs behaalde hierdoor een mooie derde plaats op floret en een prachtig resultaat voor zijn eerste jaar als benjamin.  Proficiat!

 

Bij de meisjes heeft Csenge laten zien in haar allereerste toernooi dat zij ook meekomt met de ervaren schermsters. In de poule heeft ze goed gepresteerd en een aantal fraaie treffers gemaakt met haar snelle parade riposte.  Met een winstpartij in de poule moest zij in haar eliminatie tegen een sterke tegenstander. Deze keer verloor ze, maar ze gaf niet op en het was een mooie strijd.

 

 

Op zondag heeft Michael Dijkstra als enige Tréville schermer meegedaan op degen.  In zijn allereerste degentoernooi, wist hij twee partijen te winnen in zijn poule en ook een spannende eliminatie partij tegen een twee jaar ouder tegenstander te winnen.  Michael wisselde aanvallen en verdedigen heel goed af.   De stand was 8-8 toen Michael heel snel zijn tegenstander twee keer verraste met een goed getimede aanval om de winst te pakken.  Bij de kwart finale moest Michael tegen Suhayl Nawar (die zaterdag in de finale van zijn broer Thomas had gewonnen om de floret titel te pakken). Suhayl was te sterk voor Michael, die tevreden moest zijn met een 8ste plaats.  Ook op degen pakte Suhayl de nationale titel. Na afloop zei Michael dat hij degen leuker vindt dan floret!

 

Al met al, een geslaagd toernooi en een prima einde van het seizoen. We gaan er allemaal na de zomer weer met frisse moed en energie weer tegenaan!

 

Door: Sandra Winstanley