SCHERMSCHOOL TRÉVILLE

Socialize

Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

NEDERLANDS JEUGDKAMPIOENSCHAP  2012/2013

 

Zaterdag 22 juni werden in Duiven de Nederlandse Jeugdkampioenschappen schermen gehouden. In de categorie kuikens deden Gilles Buntsma, Thomas Dijkstra Gijs Reurekas en Koen Walet mee. Een leeftijdscategorie hoger bij de benjamins deed Djaïro Mulder mee.

 

Tijdens de voorronde schermden alle schermers een degelijke poule. Gilles en Thomas wonnen 4 van de 5 wedstrijden, Gijs won 3 van de 5 wedstrijden en Koen won 2 van de 5 wedstrijden. Ook Djairo die bij een categorie hoger meedeed schermde zijn voorronde erg goed. Hij won 3 van de 6 wedstrijden.

 

Vervolgens werd er volgens een afvalsysteem geschermd en werden Djairo en Koen helaas tijdens de eerste eliminatiepartij uitgeschakeld. Bij de andere schermers ging het beter. Zij wisten hun eerste eliminatiepartij te winnen en hadden zich hiermee geplaatst voor de kwartfinale.

 

Tijdens een spannende partij werd Thomas hier helaas uitgeschakeld maar had zich toch naar een mooie 7e plaats geschermd. Bij de andere kwartfinale moesten clubgenoten Gijs en Gilles onderling uitvechten wie er doorging naar de halve finale. Gilles kreeg geen grip op het spel van Gijs en werd hier uitgeschakeld en werd uiteindelijk 6e.

 

Gijs moest vervolgens de halve finale schermen en verloor deze partij nipt met 9-8 waardoor hij genoegen moest nemen met een 3e plaats. Al met al een mooi resultaat.

 

Eindresultaat:

Gijs Reurekas 3e plaats

Gilles Buntsma 6e plaats

Thomas Dijkstra 7e plaats

Koen Walet 9e plaats

Djaïro Mulder 17e plaats

 

Geen van hen is dit jaar Nederlands Kampioen geworden, maar Gijs staat door het behaalde resultaat wel op de 1e plaats op de Nederlandse ranglijst, Gilles staat 2e, Koen staat op de 5e plaats en Thomas staat 6e.

 

Het zal nog even duren voordat de nieuwe ranglijst online staat, maar hier alvast het linkje naar de KNAS site: http://www.knas.nl/ranglijsten

 

Een aantal foto’s, gemaakt door Sylvia Walet de moeder van Koen, staan in het fotoalbum.