SCHERMSCHOOL TRÉVILLE

Socialize

Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

 

TRÉVILLE SCHERMERS DOMINEREN IN BOCHOLT

 

Namens Tréville stonden afgelopen weekend 6 schermers op de loper in Bocholt (Duitsland) voor de Maestro’s Klup Challenge. De jongens hadden er veel zin in!

 

De Tréville schermers zijn afgereisd naar het laatste internationale toernooi van 2014. Het was een gezellig weekend met topprestaties, aangemoedigd door enthousiaste supporters!

Thomas Dijkstra, Gijs Reurekas en Koen Walet, schermden bij de benjamins (t/m 11 jaar). Gijs schermde een perfecte voorronde en stond 1e op het tableau. Koen was in vorm en stond heel goed te schermen; afwisselend aanvallen en verdedigen. Thomas had tijdens de poule problemen om zich goed te focussen op zijn schermen en kwam daardoor niet goed uit op het tableau. Ondanks de ranking wist hij nog een moeilijke eliminatiepartij te winnen van de sterkste Duitser van het deelnemersveld. Helaas was in de halve finale Treville teamgenoot Gijs Reurekas een maatje te groot en ondanks een spannende partij die gelijk opliep, heeft Gijs de laatste aanval geweerd en met een prachtige riposte won Gijs de partij!

 

Gijs moest het in de finale opnemen tegen Nederlands Kampioen Suwayl Nawar.

10-6 was de eindstand en een 2e plaats het resultaat. Gijs heeft  mooi schermen laten zien. Koen en Thomas behaalden allebei een bronzen medaille.

De benjamins werden opgevolgd door de pupillen (t/m 13 jaar) waar onze Max Dezanet en Olle-Olaf Meijer in actie kwamen. Olle-Olaf heeft gedurende het toernooi constant en goed schermen laten zien en kwam de voorronde heel goed door. Helaas kwam hij een sterke tegenstander tegen bij de eliminatie en verloor nipt. Max won zijn eerste eliminatie maar jammer genoeg was de volgende tegenstander te sterk voor hem. Max en Olle-Olaf eindigden in een weliswaar klein maar sterk deelnemersveld op respectievelijk de 7e en 9e plaats in de ranking.

Tot slot kwam Michael Dijkstra in actie op zijn eerste internationale toernooi.

Hij schermde een zeer goed toernooi en in zijn leeftijdscategorie (t/m 8 jaar) de gouden trofee pakte!

 

Eindresultaat:

Michael Dijkstra        1e plaats

Gijs Reurekas           2e plaats

Thomas Dijkstra        3e plaats

Koen Walet                3e plaats

Max Dezanet             7e plaats

Olle-Olaf Meijer          9e plaats

 

 

Verslag gemaakt door: Sandra Winstanley