SCHERMSCHOOL TRÉVILLE

Socialize

Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

 

THOMAS DIJKSTRA WINT BRONS OP GROOT TOERNOOI IN BELGIË

 

Zaterdag 11 januari 2014 was een spannende dag voor Thomas Dijkstra van Schermvereniging Tréville. Na een autorit van drie uur kwam hij aan in Dinant (België) voor het 26èmes Internationaux de la Vallée Mosane. In zijn leeftijdscategorie deden 20 schermers mee. Thomas was de enige Nederlander op dit toernooi, alle andere deelnemers in zijn categorie kwamen uit België.

 

In de voorrondes heeft Thomas ontzettend goed staan schermen, hij won glansrijk met slechts twee tegentreffers alle partijen en liet alle andere schermers achter zich. Hij stond nu eerste op het tableau en hierdoor was hij vrijgesteld van de eerste eliminatieronde. Om bij de laatste 8 te komen moest hij schermen tegen Esteban Davreux, hij won deze partij met 8-5, heel erg mooi gedaan. Nu de partij om bij de laatste 4 te komen, hij kwam uit tegen Briecq Bauwelinck. Deze spannende strijd liep eerst gelijk op maar door een serie mooie aanvallen kwam Thomas achter te staan. Hij gaf de moed niet op en met de drie achtereenvolgende mooi getimde aanvallen won Thomas met 8-7!

 

In de halve finale was zijn tegenstander Jan Kjelsen te sterk voor Thomas, jammer want in de voorronde had Thomas eerder van hem gewonnen. Jan Kjelsen. won deze partij met 8-2 maar Thomas ging in ieder geval met een mooie derde plaats weer terug naar huis. Kjelsen werd uiteindelijk ook 1ste. Maar de inzet van Thomas werd beloond met een prachtige 3de plaats! Gefeliciteerd met dit mooie resultaat Thomas, goed gedaan!

 

Met deze derde plaats krijgt Thomas behoorlijk wat punten op de Nederlandse Ranglijst erbij zodat hij op de eerste plaats komt te staan.