Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

WEER PRIJS VOOR GIJS EN GILLES IN WAGENINGEN

Zaterdag kwamen Gilles Buntsma (9), Thomas Dijkstra (8), Gijs Reurekas (9) en Koen Walet (9) in actie op hun allereerste internationale toernooi. Voor dit toernooi (9de Internationale Jeugd Korenbloemtoernooi) moest al vroeg worden afgereisd naar Wageningen. De jongens hadden er zin in. Dit was de eerste keer dat ze ook tegen schermers uit Duitsland moesten uitkomen.

Na de eerste poule stond Koen 1e op het tableau, hij had vier van de vijf partijen gewonnen. Gilles, Gijs en Thomas hadden twee partijen gewonnen. Koen en Gilles werden voor de volgende poule (laatste 16) vrijgesteld.

In de poule voor de laatste zestien moesten Thomas en Gijs wel schermen. Thomas won met 10/6 van Emily Klockhaus (Duitsland) en Gijs won van Pascal Klinge (ZAZ). Om bij de laatste vier te komen moest Thomas schermen tegen Merle Stieren (Duitsland), helaas verloor hij deze partij met 10/6, Merle zou uiteindelijk het toernooi winnen bij de meisjes. Koen moest tegen Max van Dobbenburg (SCA) en verloor ook zijn partij met 9/7. De vrijgestelde Gilles en Gijs moesten nu wel schermen. Gilles tegen Celine Pachman (Duitsland) en hij won deze partij met 10/8. Gijs moest uitkomen tegen Floris van Vliet (Rana) en won met 9/6.

Nu zaten Gijs en Gilles dus in ieder geval bij de laatste vier! Gijs moest tegen Merle Stieren maar zij was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot en Gijs verloor met 10/6. Gilles won zijn partij glansrijk van Max van Dobbenburg (SCA) met 10/7.

Nu werd het wel heel erg spannend want Gilles moest in de finale schermen tegen Merle om de eerste plaats. Helaas verloor Gilles van Merle met 10/4, maar werd toch eerste bij de jongens en Merle werd eerste bij de meisjes.

Eindstand Gilles 1e plaats, Gijs 2e  plaats , Koen is 5e geworden en Thomas 8e.

Al met al een prachtig resultaat voor hun tweede wedstrijd. Gefeliciteerd jongens!!!

Nu nog een paar weken hard trainen voor een goed resultaat op het Nederlands Jeugd Kampioenschap op 22-23 juni.

In het fotoalbum staan weer een aantal van de leukste foto’s.