Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

HODEY-CUP INTERNATIONAAL JEUGDTOERNOOI ZATERDAG 5 OKTOBER

Afgelopen zaterdag zijn we met drie schermers van schermschool Tréville afgereisd naar Duitsland om hun eerste buitenlandse toernooi te schermen. Voor Fynn was het zelfs zijn eerste toernooi ooit! Gijs en Gilles deden mee bij de schuler 2003 en Fynn deed mee bij de schuler 2002.

De voorronde werd redelijk goed geschermd door alle drie de schermers. Fynn won maar liefst drie van de vier partijen en stond als 4e op het tableau. Gijs ging ook goed en won er vijf van de zes. Bij Gilles ging het wat moeizamer en hij won er drie van de zes.

Na de voorrondes moesten de eliminaties geschermd worden. Bij Fynn liep het niet meer zo goed en hij verloor twee eliminaties op rij waardoor hij een 14e plaats behaalde. Gilles wist na een mindere voorronde een duidelijke

10-2 overwinning te boeken. Vervolgens verloor hij van Zahkar Kozlov uit Rusland, de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Ook zijn volgende eliminatie ging verloren waardoor hij was uitgeschakeld. Gilles werd uiteindelijk 11e. Gijs schermde heel sterk in de eliminaties. Hij won zijn eerste eliminatie duidelijk met 10-3. Ook de volgende twee eliminaties werden gewonnen en nu hij stond in de halve finale. Helaas kreeg hij geen grip op zijn Duitse tegenstander waardoor hij genoegen moest nemen met een mooie 3e plaats!