SCHERMSCHOOL TRÉVILLE

Socialize

Quick Bio

Quick contact

webdesign:  Frans Janssen, Uithoorn

 

GIJS EN MAX OP HET PODIUM!

 

Zaterdag 22 februari vertrokken vijf schermers van onze schermvereniging naar het Duitse Bochum om deel te nemen aan het 22e Gertudisturnier.

 

Koen Walet deed mee bij de leeftijdsgroep uit 2004. Koen had zijn dag niet en won in de voorronde slechts een partij en wist hiermee niet tot de finaleronde te komen.

Er zat voor hem niet meer in dan een 7e plaats.

 

Gijs Reurekas deed het een stuk beter bij de leeftijdsgroep uit 2003. Hij wist in zijn voorronde alle vijf de partijen ruim te winnen Ook in de finaleronde schermde hij de sterren van de hemel en wist vier van de vijf partijen te winnen, evenveel als zijn Duitse tegenstander Mormann. Hierdoor moest er een barrage om de eerste plaats geschermd worden.

Gijs wist deze partij duidelijk met 5-3 te winnen en won dus het toernooi.

 

Bij de leeftijdsgroep uit 2002 deden Max Dezanet, Fynn Kowalczyk en Olle-Olaf Meijer mee.

Voor Max en Olle-Olaf was dit hun eerste buitenlandse wedstrijd. Dit gaf voor Olle-Olaf extra druk, maar in een ronde met sterke deelnemers wist hij toch twee partijen te winnen.

Max was zeer relaxed en wist alle partijen te winnen, terwijl Fynn er drie won. Door deze resultaten moest Fynn tegen de Duitser Zu Rhein von Bleul en Max tegen Olle-Olaf.

Fynn wist zijn partij duidelijk te winnen en moest daarna tegen Max die in de eerste eliminatie van Olle-Olaf had gewonnen. In deze partij trok Max wederom aan het langste eind. Hij wist hierna ook de kwartfinale van Menzel te winnen maar verloor in de halve finale van de Duitser Fast. Hiermee behaalde hij een mooie derde plaats.

Fynn en Olle-Olaf wisten hun herkansingen niet te winnen en eindigden respectievelijk op een 9e en een 15e plaats.